Před diktátem pan učitel povídá:"Doufám, Pepíčku, že tě neuvidím opisovat!""Taky doufám, pane učiteli!"

Pepicek se pta babicky: babi, ty tvoje bryle zvetsuji? Ano. Tak si je prosimte nasad, a ukroj mi kousek dortu.

Jde pepicek ke zmrzlinarne, a zmrzlinarka se ho pta, jaka to bude pepicku a pepicek odpovi to je jedno ona mi stejne spadne.

Ve škole: "Pepíčku, kdo ti pomáhal s domácím úkolem?" "Nikdo, paní učitelko." "Pepíčku, nelži! Kdo ti pomáhal s domácím úkolem?" "Tatínek." "Tak mu vyřiď, že Wolker byl Jiří a ne Johnnie."

Pepicku cely zivot vyrustas v manzelskem trojuhelniku a ted propadnes z geometrie.

"Pepíčku, kolik druhů opic znáš?""Ani jeden, paní učitelko, já jsem abstinent!"

Pani ucitelka vysvetluje zakum co je to veta jednoducha a co je veta slozena: Kdyz reknu Dvere jsou otevrene. Tak je to co? Prihlasi se Anicka a rika: Veta jednoducha. Ano spravne! A co kdyz reknu: Dvere a okna jsou otevrene. Tak je to co, Pepicku? Prosim pak je to pruvan!

Pepíček: "Tati, a vždycky ti ta předpověď počasí vyjde ?"Tatínek: "Předpověď vždycky, ale datum někdy nesouhlasí."

Přijde učitel do třídy a řekne: Tak děti tato místnost má 15m2, sluníčko sem svítí pod úhlem 20 stupňů, kolik mi je let? Udivené děti otevřou pusu dokořán a neví. Přihlásí se Pepíček a řekne: 48 let Na to učitel řekne: Jak jsi na to přišel Pepíčku? Pepíček odpoví: Já mám doma bratrance, kterému je 24 let a táta říká ze je napůl debil...

Maminka říká Pepíčkovi:"Pepíčku,zlatíčko,skoč se podívatk řezníkovi,jestli má telecí nožičky!"Pepíček je za chvíli zpět a říká: " Mami onoto nešlo poznat,měl moc dlouhé kalhoty!"